به گزارش یزدفردا: رئیس هیئتمدیره انجمن صنایع نساجی ایران و رئیس اتاق یزد با اشاره بهضرورت بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی عنوان کرد: تجهیزات بسیاری در این حوزه نصب شده اما متأسفانه اغلب معطل اینورتر (Inverter) هستند که به دلایل مختلف موفق به ترخیص از گمرکات نشدهاند.
مجتبی دستمالچیان با انتقاد از رهاشدگی نیروگاههای خورشیدی در کشور و توقف فعالیت آنها به دلیل قطعی شبکه برق گفت: بهتر است چنین مواردی را ناترازی مدیریت و برنامهریزی بنامیم!
دستمالچیان تصریح کرد: گاهی اوقات تصور میشود بعضی از مدیران دولتی در ایران زندگی نمیکنند و صبحها با پرواز اختصاصی به کشور میآیند و بعد از اتمام ساعت کاری خود ایران را ترک میکنند! برای مثال دولت اعلام کرده رفع 70 درصد تعهدات ارزی، شرط برخورداری از مشوقها برای صادرکنندگان است و در غیر این صورت کارتهای بازرگانی تعلیق و فعالیتهای بانکی هم متوقف میشود؛ اما نکته جالب اینکه شش ماهی است کلیه راههای رفع تعهد ارزی را مسدود کردهاند درحالیکه بیش از هر زمان دیگری به صادرات و ارزآوری نیازمندیم.
به اعتقاد وی، یک واحد تولیدی اصلاً نمیتواند ارز صادراتی خود را بازنگرداند اگر برخی مسئولان بر این باورند که صادرکنندگان مبالغ حاصل از صادرات را صرف خرید ملک، ویلا یا اتومبیل میکند؛ باید از آنها پرسید پس چگونه صنعتگران از عهده تأمین مواد اولیه کارخانه خود برمیآید یا چگونه موفق به حفظ واحد تولیدی و نیروهای شاغل در خطوط تولید میشوند؟! چرا به چنین موارد ساده و بدیهی اصلاً توجه نمیشود و فکر میکنیم صادرکنندگان، ارز حاصل از صادرات را به سیستم مالی کشور باز نمیگردانند؟!
رئیس اتاق بازرگانی یزد، کاهش 10درصدی تقاضای بازار نساجی دنیا را نگرانکننده توصیف کرد و گفت: در هنر- صنعت فرش دستباف، ایران یک کشور معتبر، خوشنام و مطرح است و بیشک فرش ماشینی ایران هم میتواند از این نام نیک و خوشنامی بهرهمند شود منتها در این راستا نیازمند حمایت دولتمردان هستیم و متأسفانه نه تنها مورد حمایت قرار نمیگیریم بلکه مشکلاتی هم در روند تولید و صادرات برایمان ایجاد میشود.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنایع نساجی ایران با اشاره به عملکرد جزیرهای فعالان بخشهای مختلف صنعت نساجی اذعان داشت: همگان پذیرفتهایم که دولت کاری برایمان انجام نمیدهد؛ ولی چرا برای مثال صنعتگران فرش ماشینی کاشان یا تولیدکنندگان پارچه در یزد با یکدیگر همدل و همراه نیستند؟ چرا بهصورت گروهی به تهیه و تأمین مواد اولیه نمیپردازیم یا چرا کنسرسیوم صادراتی را با کمک همدیگر تشکیل نمیدهیم تا هزینههای صادرات بهاصطلاح سرشکن شوند؟
به اعتقاد وی، در روند بخش خصوصی در روند تولید، صادرات و حفظ اشتغال به توان خود متکی است و در این میان اگر دولت چوب لای چرخ نگذاشت کمال تشکر و قدردانی را به عمل میآوریم پس انتظار کمک خاصی از دولتمردان نداریم! اما از فعالان بخش خصوصی نساجی کشور درخواست میکنم بیشتر از همیشه همگرا و همراه یکدیگر باشند و با کمک دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، هزینههای فروش را کاهش دهیم، با جدیت به برندسازی فکر کنیم و در یککلام دشمن خودمان نباشیم.
دستمالچیان تصریح کرد: روزگاری کارخانجات متعدد تولید فرش ماشینی در یزد به فعالیت میپرداختند؛ ولی امروز به جز یک کارخانه هیچ واحد تولیدی فرش ماشینی در این استان وجود ندارند و صرفاً نام و خاطرهای از آنها باقیمانده است. این موضوع را بهعنوان یک هشدار مطرح میکنم تا خدایناکرده شاهد بروز چنین اتفاقی در کاشان و ازبینرفتن زنجیره تولید فرش ماشینی (بهعنوان یک زنجیره ارزآور و ارزشمند) در آن نباشیم. راهی جز حرکت با هم وجود ندارد، دستان هم را بگیریم و اطمینان داشته باشیم در این صورت خداوند هم برکات و گشایش بیشتری به ما ارزانی خواهد داشت.
وی، سال 1404 را سال سختی برای تولید دانست و ابراز امیدواری کرد تا بخش خصوصی با همت، تلاش، پشتکار مضاعف و کار گروهی، صنعت نساجی را حفظ کند و بحرانهای پیش رو را با موفقیت و سربلندی پشت سر بگذارد.
در این همایش که با حضور صنعتگران، دستاندرکاران، مسئولان اتاق بازرگانی، رئیس و اعضای هیئتمدیره انجمن صنایع نساجی ایران برگزار شد، شرکتکنندگان به تبادل نظر در خصوص ۵۰ سال فعالیت صنعت فرش ماشینی ایران پرداختند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 19,مه,2025